Calculator W-installaties

Rekenen op het werken van je brein!

Vacature Calculator W-installaties

 

Bedrijfsprofiel

Bij Van der Weerd Installatietechniek draait alles om allround vakmanschap. Voortdurend innovatief blijven en kwaliteit bieden is het credo. Of het nu gaat om industriële bouw, utiliteitsbouw of woningbouw, wij bieden innovatieve en duurzame oplossingen voor morgen!

Met meer dan 80 medewerkers ontzorgen wij klanten op het gebied van technische, gebouwgebonden installaties in uiteenlopende branches, zoals utiliteit, retail, distributiecentra, zorg, onderwijs en industrie. Wij werken grotendeels in bouwteams waarbij wij zelf verantwoordelijkheid nemen voor het ontwerp van installaties.

De afgelopen jaren heeft Van der Weerd een aanzienlijke groei doorgemaakt en voor de komende jaren is het doel verder te professionaliseren. Door de mix van verschillende opdrachtgevers en sectoren is het effect van de coronacrisis naar verwachting beperkt en kijken wij met heel veel vertrouwen naar de toekomst.

 

Bedrijfscultuur

Door de doorgaans compacte teams en informele werksfeer merk je al snel de grote mate van zelfstandigheid en ruimte voor eigen initiatief. Dit in een organisatie waarin het beste van twee werelden elkaar ontmoeten. De gemoedelijkheid en korte lijnen van een familiebedrijf samen met de kracht, ervaring en professionaliteit van een middelgrote organisatie met veel kennis van zaken. Dit zijn dé ingrediënten voor een prettige werkplek waar je volop kansen krijgt jezelf te ontwikkelen en mooie projecten op te leveren.

 

Over de functie van calculator 

Als Calculator W-installaties sta jij aan het begin van de uitdagende utiliteitsprojecten bij Van der Weerd. Gezien de omvang van de projecten is Van der Weerd samen met andere bouwteampartners adviserend in de beginfase van de projecten. In jouw rol als calculator voorzie jij het team van technische mogelijkheden van de W-installaties binnen de financiële mogelijkheden van het project.

Als jij een bestek onder ogen krijgt met een technische omschrijving begint jouw brein al te werken en te rekenen. Door jou kennis van W-Installaties kan jij snel inschattingen maken en ben jij een goede gesprekspartner in het bouwteam. Naast de kennis van W-installaties heb jij ook affiniteit met E-installaties, want deze zijn met de hedendaagse technieken grotendeels in elkaar verweven.

De projecten waaraan jij werkt variëren van grotere appartementencomplexen tot hotels en bedrijfspanden. In deze rol ben jij verantwoordelijk voor het kostentechnisch ontwerpen en uitwerken van begrotingen en offertes. Hierbij vertaal je de klantvraag (zowel intern als extern) naar een technische oplossing, waarbij je oog hebt voor details, technische aspecten en energiebesparende maatregelen. Je hebt contact met leveranciers en vraagt prijzen op voor installaties en alle bijbehorende onderdelen, zodat je complete calculaties kunt opleveren en aan de hand hiervan een offerte uitbrengt aan onze klanten. Om dit te realiseren werk je nauw samen met tekenaars, werkvoorbereiding en projectleiding, maar kun je ook goed zelfstandig werken.

Je dient hiervoor goed te kunnen communiceren op verschillende niveaus en werkt/calculeert nauwkeurig en gestructureerd. Jij bent goed met cijfers en daarnaast ben je graag onderdeel van een enthousiast projectteam. Samen met dit team lever jij met veel energie een bijdrage aan toonaangevende projecten in de utiliteit!

 

Concreet zijn jouw werkzaamheden als volgt:

 • Bestuderen van het bestek, tekeningen en opdrachtbeschrijvingen om hier een overzicht van de uit te voeren werkzaamheden van te maken
 • Aanvragen en vergelijken van offertes van leveranciers
 • Leveranciersselecties
 • Inschatten van tijdsnormen ten aanzien van montagewerkzaamheden
 • Uitwerken van offertes
 • Opstellen van kostprijscalculaties

 

Functie eisen:

 • Je technische kennis is gelijkwaardig aan MBO+/HBO niveau, aangevuld met cursussen en/of trainingen
 • Meerdere jaren ervaring als Calculator
 • Je hebt kennis van de actuele technische normeisen en voorschriften
 • Je hebt daarnaast een passie voor nieuwe technische en duurzame ontwikkelingen

 

Wat kun je verwachten:

 • Direct in dienst bij Van der Weerd Installatietechniek
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden o.a. 25 vrije + 13 ATV dagen
 • Volop ruimte voor het volgen van cursussen en opleiding
 • Een baan bij een solide organisatie met oog voor de werknemers

 

Solliciteren naar de functie van Calculator W-installaties

Het betreft een zeer afwisselende functie met diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Ben jij momenteel werkzaam binnen de installatietechniek en wil je deze stap maken? Neem dan contact op met Simon Dijkstra, consultant techniek. Hij is te bereiken op 06-5236681 of s.dijkstra@headhuntersteam.nl.

De werving & selectie wordt exclusief verzorgd door Headhuntersteam. Acquisitie en/of het onder de aandacht brengen van een kandidaat door derden wordt daarom niet op prijs gesteld.

persoon die calculaties maakt en offertes vergelijkt
Calculator
Ja, ik ga mailen!

Een stap maken in je carrière?