Projecten

Bekijk projecten waar we trots op zijn!

All electric appartementengebouw De Overbrugging Noord-Scharwoude

Een all electric appartementengebouw aan De Overbrugging in Noord-Scharwoude; dat wil zeggen dat dit gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet heeft.

Het gebouw met 27 huurappartementen is in samenwerking met (en tevens opdrachtgever) Van Wijnen Heerhugowaard tot stand gekomen. De ambitie om een all electric gebouw te realiseren komt van onze gezamenlijke opdrachtgever Woonstichting Langedijk in Noord-Scharwoude.

Doordat het gebouw zeer goed is geïsoleerd en volledig luchtdicht is hebben we ervoor gekozen de appartementen simpel te verwarmen door middel van elektrische radiatoren. Dit in combinatie met een balansventilatie (wtw-unit) die zorgdraagt voor luchtverversing zonder energieverlies. Tevens is er een een slimme boiler geplaatst en wel de Green Energy Smartboiler®. Een nieuw duurzaam product van Itho Daalderop. Niet alleen bespaart de boiler energie door zich aan te passen aan het tapgedrag van de gebruiker, maar heeft deze ook de mogelijkheid om onbalans op het energienet op te vangen. Omdat dit allemaal nieuw is gaat men een pilot aan met de huurders.  Zij kunnen overigens middels een app de boiler aansturen.

All electric; goed, veilig en duurzaam

Verder is ieder appartement voorzien van een eigen zonnestroominstallatie en daarmee kunnen ze een groot deel van het elektrisch verbruik duurzaam opwekken op het eigen dak. Alle elektriciteit komt samen in een nette en overzichtelijke meterkast. Daar kregen we zelfs complimenten voor van de opdrachtgever. Altijd fijn om te horen…

Datum: 7 juli, 2022
Opdrachtgever: Van Wijnen Heerhugowaard
  • all electric
  • Wtw-unit en slimme boiler
  • All electric appartementengebouw in wording