Projecten

Bekijk projecten waar we trots op zijn!

Elektrische voorzieningen voor nieuwe hardingsoven Steinfort Glas

Elektrische voorzieningen treffen voor een nieuwe multifunctionele hardingsoven? Op die vraag kunnen we met ja antwoorden. Want dat is precies wat we begin dit jaar hebben gedaan voor Steinfort Glas in Franeker.

Even een paar getallen. De hardingsoven neemt in totaal zo’n 30 bij 20 meter vloeroppervlak in. De ovenmaat zelf is 6 bij 2,8 meter. Met 10 vrachtauto’s is de zelflerende oven vanuit Finland naar Nederland getransporteerd. De opbouw heeft ongeveer drie maanden in beslag genomen. Dan heeft u even een idee wat er bij de opdrachtgever staat.

Voor Van der Weerd Installatietechniek omvatten de werkzaamheden in feite alle installaties en geleiders die gebruikt worden om elektriciteit te leveren aan de installatie die op het systeem wordt aangesloten. Niet alleen elektra voor de oven maar ook voor de installatie die volautomatisch de kwaliteit van het geharde glas scant en de data verwerkt voor instellingen van volgende batches.

Steinfort Glas, producent van inspirerend glas, heeft met de aanschaf van deze oven een efficiënt hardingsproces gerealiseerd. Trots dat wij voor de inwerkingstelling een functionele bijdrage mochten leveren.

Naast onze eigen foto’s kunnen we – dankzij een LinkedInbericht van Steinfort – ook een foto van de hardingsoven zelf tonen.

Datum: 27 mei, 2021
Opdrachtgever: Steinfort Glas
  • Pand Steinfort Glas Franeker
  • elektrische voorzieningen hardingsoven
  • elektrische voorzieningen werkvoorbereider elektrotechniek