Projecten

Bekijk projecten waar we trots op zijn!

Grote installatie voor Staxs Heerenveen

  • grote installatie lucht-waterwarmtepomt
  • installatietechniek
  • VSH leidingwerk
  • aspiratiedetectie-systeem
  • project Heerenveen

STAXS® is een toonaangevende leverancier van cleanroom-verbruiksartikelen en -diensten voor de farmaceutische en life sciences-industrie in Europa. Een uitbreiding van het magazijn in Heerenveen was nodig vanwege groei. In deze nieuwe opslaghal is door ons een duurzame verwarmingsinstallatie aangelegd. De lucht-waterwarmtepomp creëert, samen met de vloerverwarming, een optimale temperatuur voor de nieuwe hal. Daarnaast verwarmen we met de complete installatie ook de twee bestaande opslaghallen, waarbij een buizensysteem is geïnstalleerd.

Verder hebben we een een Pluvia regenwater-vacuümsysteem geplaatst, een systeem voor hemelwaterafvoer met onderdruk. Daarnaast is er een aspiratiedetectie-systeem aangelegd, waardoor de hal nu voorzien is van volledige brandbewaking. Dit systeem kan namelijk vroegtijdig brand detecteren door monsters van de lucht te nemen en te testen op de aanwezigheid van rook.

Ook op het gebied van elektrotechniek zijn er mooie installaties te vinden in deze hal. De warmtepomp vraagt veel vermogen, dus is er ook een nieuwe transformator naast de hal geplaatst. Deze voedt de nieuwe hoofverdeler die zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw van spanning voorziet. Dan is er nog een data-installatie gemaakt en de fabriekshal voorzien van lichtlijnen, led-armaturen, inclusief aanwezigheidsdetectie. Tot slot heeft de nieuwe heftruck een mooi laadstation gekregen. Staxs is hierdoor helemaal klaar voor de toekomst. Hieronder de film van de bouw.

Dank aan Staxs voor deze mooie beelden. Tevens dank aan onze monteurs en betrokken installateurs voor alle installatiewerkzaamheden.

Datum: 7 maart, 2023
Opdrachtgever: Staxs