Projecten

Bekijk projecten waar we trots op zijn!

WTW-installatie en meer duurzame oplossingen

Wij streven naar duurzaam wonen en werken door efficiënte en energiebesparende oplossingen te creëren. Denk hierbij aan warmteterugwinning (een WTW-installatie) en bijvoorbeeld zonnepanelen.

In opdracht van Bouwbedrijf Van Marrum hebben wij genoemde duurzame oplossingen gerealiseerd voor een nieuwbouwwoning te Franeker. Bij dit project betreft het een WTW-ventilatiesysteem dat verse lucht van buiten naar binnen brengt. Tegelijkertijd wordt er ook binnenlucht afgezogen en teruggeleid naar het ventilatiesysteem. De warmte van afgevoerde lucht wordt overgedragen aan verse buitenlucht die naar binnen gaat. Zo kan de bewoner ook in de koudere perioden ventileren met een minimaal verlies van warmte/energie.

Tevens zijn er bij deze woning zonnepanelen op het dak geplaatst. Op het moment dat er elektriciteit wordt opgewekt, gebruikt de woningeigenaar deze rechtstreeks. Een (eventueel) overschot wordt teruggeleverd aan de energieleverancier. Daarvoor is een omvormer nodig. Hier is gekozen voor het merk Sunnyboy (rode apparaat op de foto) die het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom regelt.

Aangezien het hier een nieuwbouwwoning betrof hebben wij alle installatiewerkzaamheden mogen verrichten. Denk daarbij aan een meterkast, cv, sanitair, etc.

Meer foto’s van dit project op onze Facebookpagina.

Datum: 10 september, 2018
Opdrachtgever: Bouwbedrijf Van Marrum
  • Duurzame oplossingen in Franeker
  • WTW-installatie
  • Installatiewerkzaamheden nieuwbouwwoning Franeker 2
  • Installatiewerkzaamheden nieuwbouwwoning Franeker 3
  • Zonnepanelen
  • Sanitair nieuwbouwwoning Franeker